LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      arviot
      Sparkle 2

      Sparkle 2

      Matti pyöritteli tutunomaisia kuulia tamperelaisen 10tonsin uutuudessa.

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto
      HQ

      Joskus uusi peli pyrkii viemään genreään eteenpäin, joskus taas tekemään hyväksi koetun vain vielä vähän paremmin. Tamperelaisen 10tonsin uusi Sparkle 2 on päätynyt varsin vahvasti jälkimmäiseen kategoriaan Zuman ja sen kaltaisten kuularallipelien alalla.

      Genren perusteet käyvät hyvin selville noin viisituntisen kevyen juonellisen kampanjan aikana. Jokainen kenttä koostuu eräänlaisesta kourusta tai kouruista, joita pitkin värikkäät kuulat pyrkivät rullaamaan. Jos kuulakavalkadi pääsee loppupisteeseen asti, kenttä päättyy. Pelaaja taas pyrkii viskomaan eräänlaisella lingolla samoin värein maalattuja kuulia niin, että lopputuloksesta tulee kolmen tai useamman samanvärisen kuulan sarja. Vaikeustasoa nostetaan pistämällä palloihin vauhtia ja lisäämällä kentälle tulevien kuulien värivalikoimaa.

      Sparkle 2Sparkle 2

      Ilman erikoisominaisuuksia kattava kenttävalikoima muuttuisi lähes mahdottomaksi. Jos kuulasarjoja saa hävitettyä monta peräkkäin, kentälle putkahtaa erilaisia leijuvia bonuksia. Osa muuttaa pelaajan kuulat väliaikaisesti erilaisiksi tuhovoimaisiksi säteiksi tai tulipalloiksi, osa taas auttaa esimerkiksi hidastamalla pelin nopeutta tai järjestämällä kuulat mukavasti värin mukaisiin jonoihin.

      Tämä on mainos:

      Hieman hitaan ja turhankin helpon alun jälkeen peli pääsee oikeuksiinsa, kun sarjoja saa naksahtelemaan kohdilleen ja bonukset hoitavat kuulan toisensa jälkeen ajasta ikuisuuteen. Hieman harmillisesti kenttä voi päättyä vain voittoon tai tappioon, eikä pisteistä pidetä muuten kirjaa. Kenttäkohtaisia ennätyksiä tai kavereiden välistä kisaa ei Sparkle 2:sta siis löydy.

      Kampanjan lisäksi pelissä on myös haaste- sekä selviytymiskenttiä. Ensimmäiset ovat sarja vaikeutuvia tasoja, joissa vaikeimmissa testataan tosissaan sekä ampumatarkkuutta että bonusten oikeaoppista hyödyntämistä. Jälkimmäinen taas jatkuu niin kauan kuin pelaaja pystyy pitämään kuulat kurissa. Pelivauhdin nopeutuessa ja uusien värien ilmestyessä homma kaatuu väistämättä jossain vaiheessa, mutta välillä kannattaa varautua varsin pitkäänkin sessioon, jos marmorikuulat lentävät totutusti selkärangasta.

      Kokonaisuus on kääräisty todella nättiin ja pikkutarkkaan pakettiin. Etenkin itse kentät ja kuulat on toteutettu hyvin, ja erikoisominaisuuksissa käytetään tyylikkäästi erilaisia partikkeliefektejä. Äänipuoli saa erityismaininnan taustamusiikista ja kuulien kirkkaasta vastakkain "napsumisesta".

      Sparkle 2:n suurin ongelma ei olekaan toteutuksen taso vain riman asettaminen hieman turhan alhaalle. Tekijätiimillä on selvästi rahkeita toteuttaa villimpiäkin visioita nykyään varsin perinteisestä genrestä. Ehkä kolmososassa näemme kunnianhimoisempia visioita uudistuksista, mutta siihen asti on helppo tyytyä kakkosen raudanlujaan toteutukseen, vaikka uusia uria ei vielä avatakaan.

      Tämä on mainos:
      Sparkle 2Sparkle 2
      08 Gamereactor Suomi
      8 / 10
      +
      Ammattimainen toteutus, paljon pelattavaa
      -
      Ei huimasti uudistuksia, pistelaskennan uupuminen
      overall score
      is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

      Aiheeseen liittyviä tekstejä

      1
      Sparkle 2Score

      Sparkle 2

      ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

      Matti pyöritteli tutunomaisia kuulia tamperelaisen 10tonsin uutuudessa.

      0
      Nyt arviossa Sparkle 2 Tampereelta

      Nyt arviossa Sparkle 2 Tampereelta

      UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

      Matti tutustui tamperelaisen 10tonsin kuulanpyörittelypeli Sparkle 2:een. Tarjolla on casual-henkistä hupia niin iOS-laitteille kuin Androideillekin, Windows Phone kahdeksaa unohtamatta.



      Ladataan seuraavaa sisältöä