Suomi
Gamereactor
arviot
Batman: Arkham City

Batman: Arkham City - Armoured Edition

Yön ritari on laskeutunut Nintendon uutuuskonsolille. Wii U -versiosta on luvattu paljon, mutta GR:n oma viittasankari Jonas Mäki otti selvää lupausten todenperäisyydestä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Batman: Arkham City kuuluu tämän konsolisukupolven ehdottomaan parhaimmistoon. Siihen on useita syitä: muun muassa löydettävien haasteiden runsaus, jännittävä tarina, eeppiset pomotaistelut ja hyvä pelimekaniikka. Tältä pohjalta uutinen ehostetusta Wii U -versiosta kuulosti erinomaiselta. Julkaisija lupaili parannettua grafiikkaa, entistä enemmän sisältöä ja nokkelia käyttötapoja uudelle Gamepad-ohjaimelle.

Onko Batman: Arkham City - Armoured Edition siis pelin täydellisin versio? Ei aivan.

Batman: Arkham City
Wii U -version grafiikat ovat yllättäen hieman heikommat kuin vuotta vanhemmissa PS3 ja Xbox 360 -versioissa.

Wii U -versio ei todellisuudessa ole vuoden vanhaa alkuperäisteosta upeampi. Aika nopeasti peli tekee selväksi, että yksityiskohdat ovat köyhtyneet, eikä ruudunpäivityskään tunnu aivan moitteettomalta. Mutta tietysti sisältö ratkaisee, joten en antanut lievän suttuisuuden lannistaa ensituntien aikana.

Tämä on mainos:

Wii U -version lisänimi (Armored Edition) juontuu siitä, että sekä Batman että Kissanainen ovat saaneet pukuihinsa uuden BAT-systeemin. Tuiki tuntemattomista syistä sankarikaksikolla on nyt kuitenkin vaikeuksia kukistaa perusjanttereita, ennen kuin uusi energiamittari on täynnä, minkä jälkeen jaellaankin sitten nyrkkiä ja monoa entistä tappavampaan tahtiin. Sinänsä kelpo systeemi, mutta Batman: Arkham Cityä ei ole tehty tällaista varten.

BAT-systeemi järkyttää taisteluiden herkkää tasapainoa, joka aiemmin oli kohdallaan. Se, mikä ennen tuntui alusta loppuun tyydyttävältä, on nyt hieman tuskallisen oloista napinrämpytystä kaikkivoipan myrskyn edellä. En voi käsittää, kuka muutosta kaipasi. Se tekee Batmanista samaan aikaan sekä kömpelömmän että voimakkaamman, mikä viimekädessä tasapäistää eri vihollisten tarjoamaa haastetta.

Batman: Arkham City
Batman tuntuu tässä versiossa voimakkaammalta, mikä nopeuttaa pelin läpäisyä, mutta ei tarjoa aivan samanlaista tyydytyksen tunnetta.

Tullessani pelin puoliväliin olin jo menettänyt toivon siitä, että Wii U -versio olisi viimein se kaivattu kympin Batman. Hyvin harvat asiat tuntuvat paremmilta kuin alkuperäisessä pelissä, eikä edes Gamepadin runsas käyttö istu aukottomasti kokonaisuuteen. Siinä missä aiemmin hahmonkehitystä harrastettiin isolla ruudulla, nyt valikoita tihrustetaan ohjaimen näytöltä. Sama koskee karttaa, joka ei ole yhtä selkeä pienelle kuvalle puristettuna. Lisäksi Wii U:lla voi saada selkäänsä, jos Gamepadiä unohtuu katselemaan liian pitkäksi aikaa, koska peli ei karttanäkymässä pysähdy toisin kuin muissa versioissa.

Tämä on mainos:
Batman: Arkham City
Sisältö ei ole ongelma: mukana ovat kaikki lisukkeet, mitä Arkham Cityyn on tähän mennessä julkaistu.

Korostettakoon kuitenkin, etten ole sinänsä Gamepadin kartta- tai valikkokäyttöä vastaan, mutta peli on suunniteltava tätä varten alusta alkaen. Vain siten Gamepadin käyttö saadaan sopimaan saumattomasti pelin tyyliin ja tempoon. Vanhojen elementtien pakottaminen kosketusnäytölle ei ole oikea tapa käyttää uutta ohjainta. Peli ei parane siitä, että ovi avataan napinpainalluksen sijaan näyttöä pyyhkäisemällä. Itse asiassa se vain laskee käyttäjäystävällisyyttä, ja se tuskin on ollut kehittäjien tarkoitus.

Batmanin vimpaimet ovat niin ikään ongelmallisia. Kaikkein karmeimmalta tuntuu batarang, joka tottelee nyt sekä analogitatteja että liikkeentunnistusta. Ohjaus oli aiemmin haastavaa, mutta luotettavan tarkkaa - nyt "bumerangin" heittely on enemmänkin piinaa. Ohjainta on käsiteltävä todella varovasti, ettei batarang kaarra vahingossa seinään kesken tiukan puzzlen.

Batman: Arkham City
Peli on yksi niistä, joita voi Wii U:lla pelata ilman TV-ruutua ohjaimen näytöltä.

Pohjimmiltaan Arkham City on edelleen fantastinen, mutta olen syvästi pettynyt siihen, että viimeisenä julkaistu Wii U -versio on toteutukseltaan selvästi pelin heikoin versio. Onnistuneista muutoksista mainittakoon ympäristön skannailu Gamepadiä käyttäen sekä ohjaimen kautta toistettavat ääniviestit. Niiden karkea äänenlaatu parantaa vaikutelmaa siitä, että ne kuuluisivat Batmanin korvanapin kautta. Lisäksi pakettiin on ympätty kaikki julkaistu lisäsisältö, mikä on mukava bonus uusille ostajille.

Niille, jotka eivät ole Batman: Arkham Cityä vielä kokeneet, peli on edelleen viihdyttävä toimintaromppu, mutta kokemus on parhaimmillaan PC:llä, Playstation 3:lla tai Xbox 360:lla. Uusi Wii U -versio jää valitettavasti tämän kolmikon tasosta. Sitä voi suositella lähinnä niille, joilla ei ole mahdollisuutta kokea peliä muilla alustoilla.

HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Paljon sisältöä, ihastuttava design, upeat pomomätöt, hyvin kynäilty tarina, suuri maailma tutkittavaksi
-
Tarjoaa vähemmän haastetta, horjuva ruudunpäivitys, tarpeettomia Gamepad-jippoja
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • ZillionJape
    Lyhyet Mielipiteet Pelattu alustalla: PlayStation 3 Flashback; Batman: Arkham Origins on aliarvostettu. Flashback; Batman: Arkham Asylum on... 8/10
  • TheAmazingSeal
    Meow... Batman: Arkham City... Taas uusi lisenssipeli... Roskaa! Turhuutta! Tämä on taatusti kelvotonta roskaa, jolla ei ole mitään tekemistä... 10/10
  • vpshero
    Bruce Wayne järjestää lehdistötilaisuuden Gothamissa. Hän on huolissaan kaupungissa tapahtuvien rikosten määrästä. Yhtäkkiä lauma... 9/10
  • _Trials King_
    2009 vuonna Batmanin peliseikkailuilta ei odottanut kuin kourallisen lepakkomiehen suurimpia faneja. Mutta kuten Batman itse , Batman Arkham Asylum... 9/10
  • mambo7
    Batman Arkham city on jatkoa 2009 julkaistulle Batman Arkham asylumille. Itse en ole edellistä Batman peliä pelannut mutta ostin Arkham cityn... 10/10
  • FallenStar14
    Batman: Arkham City (PC) - Kaduilla Arkham Cityn Batman: Arkham Asylum on yksi viime vuosien parhaimmista lisenssipeleistä, eikä syyttä.... 10/10
  • Hermorage
    Yön Ritari palaa näyttävästi peleihin pelastamaan maailmaa. Tällä kertaa näyttämönä ei ole vain saari, vaan kokonainen kaupunginosa... 9/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Batman: Arkham CityScore

Batman: Arkham City

ARVIO. Kirjoittaja Jori Virtanen

Rocksteady Studiosin Batman-sarja jatkuu entistä avoimemmassa kaupunkiympäristössä, joka kuhisee sarjakuvista tuttuja konnia. Suurempi mittakaava ei onneksi vähennä tippaakaan pelin tiiviistä tunnelmasta.



Ladataan seuraavaa sisältöä