Suomi
Gamereactor
arviot
Amazing Alex

Amazing Alex

Rovion hioma versio Casey's Contraptionsista on pätevä pulmailu joka pitää pelaajan mielenkiinnon yllä hieman pidempäänkin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Amazing Alex on kotiläksyistään helposti harhautuva nuori poika, joka viettää mieluummin aikaansa rakennellen kaikenmoisia epätodennäköisiä Rube Goldberg -virityksiä omaksi ilokseen. Ketjureaktioita säädetään kokoon niin takapihalla, makuuhuoneessa kuin puumajassakin, ja kun nämä yli sata ongelmaa on ratkaistu, voi uusia luoda lisää itse, tai ladata muiden teoksia verkosta.

HQ
Amazing Alex

Kuten monet tietävät, ei Amazing Alex ole kokonaan Rovion omaa tuotantoa. Itseasiassa se on Snappy Touchin ja Mystery Coconutin peli Casey's Contraptions, jonka grafiikat Rovio veti uusiksi, ja lisäsi siihen Angry Birdsistä tutun käyttöliittymän. Peli toki myös laajeni alkuperäisestä. Casey's Contraptions ehti olla App-kaupassa noin vuoden ilman mitään valtaisaa menestystä, mutta sliipatumpi graafinen ilme ja Rovion markkinointikoneiston voima ovat tehneet Amazing Alexista menestyksen.

En nyt tällä tarkoita etteikö Alexilla olisi omia ansioitaan. Kyseessä on nimittäin pätevä ja laaja pulmapeli jossa riittää pelattavaa useammallekin bussimatkalle. Aivopähkinöiden vaikeustaso voisi kasvaa hieman nopeampaakin, mutta ilmeisesti käyrä on haluttu pitää loivana jotta Alex sopisi laajemmalle ja nuoremmalle yleisölle. Itselläni pelistä oli pelattuna kolmannes ennen kuin otsa alkoi mennä oikeasti ryppyyn.

Amazing Alex
Tämä on mainos:

Angry Birdsistä tuttu kolmen tähden arviontijärjestelmä tekee paluun Amazing Alexissa, joskin helpommin tulkittavana. Jokaisesta kentästä nimittäin löytyy kolme tähteä jotka voi korjata talteen liikkuvien esineiden avulla. Näin arvosteluperiaatteet ovat selkeästi esillä, ja peliin syntyy uusi taso, koska kunnianhimo estää menemästä aina siitä mistä aita on matalin.

Amazing Alexin ilme on pirteä ja hiottu. Harvaksi jäävillä välianimaatioilla luodaan kivaa tunnelmaa, ja aivopähkinöissä on oivaltavia graafisia yksityiskohtia joiden avulla on helpompi mallata viritysten osasia paikalleen. Myös reipas tunnarimusiikki saa pisteitä, joskin peli on muuten ääniensä puolesta askeettinen.

Amazing Alex

Fysiikkapohjaisissa pulmapeleissä on tietysti suotavaa olla pätevä fysiikkamallinnus, eikä Alex petä tässäkään. Asiat tapahtuvat ennustettavasti, joka vähentää turhan arvailun määrää, ja erilaisista materiaaleista tehdyt esineet eroavat toisistaan tyydyttävällä tavalla. Jalkapallo pomppii, muttei liikaa, ja biljardipallo kopsahtaa eleettömästi maahan.

Tämä on mainos:

Kosketusohjaus toimii suurimmaksi osaksi hyvin, mutta kun esineet joutuvat lähekkäin toisiaan, saa nakkisorminen pelaaja olla tarkkana. Sama pätee esineiden asennon muuttamiseen, koska ero kohteen pyörityksen ja siirtämisen välillä ei aina ole suuri. Osittain kyseessä on totuttelukysymys, mutta marginaaleja olisi voinut hieman laajentaakin.

Amazing Alex

Vaikka Amazing Alex ei siis varsinaisesti vielä muutakaan Rovion statusta yhden hitin ihmeenä, osoittaa se, että siellä ainakin osataan valikoida hyviä pelejä jotka ostaa oman valikoiman jatkeeksi. Alex on ehdottomasti hintansa väärti sijoitus pulmapelien ystäville, josta riittää pelattavaa pitkäksi aikaa ilmaisen lisäsisällön ansiosta.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hyvä ja selkeä ulkoasu, runsaasti pelattavaa
-
Uudelleenlämmitys, pitkä tutoriaali, epätasainen vaikeustaso
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

4
Amazing AlexScore

Amazing Alex

ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Rovion hioma versio Casey's Contraptionsista on pätevä pulmailu joka pitää pelaajan mielenkiinnon yllä hieman pidempäänkin.



Ladataan seuraavaa sisältöä