Suomi
Gamereactor
artikkelit
Ninja Gaiden: Master Collection

Puheenaiheena Ninja Gaiden: Master Collection Team Ninjan Fumihiko Yasudan kanssa

Haastattelussa Team Ninjan Fumihiko Yasuda, ja aiheena tulossa oleva Ninja Gaidenin kokoelma.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Ennen kuin Team Ninja keräsi mainetta Soulslike-peleillään Nioh ja Nioh 2, heidät tunnettiin ennen kaikkea Ninja Gaidenin tuomisesta kokonaan uudelle pelaajien sukupolvelle. Vuosina 2004-2012 julkaistiin useita osia sarjaan, joka tuli tunnetuksi nopeasta ja armottomasta pelattavuudestaan. Nioh on nyt sarjana tauolla, joten Team Ninja on palannut muistelemaan vanhoja tuunatulla kokoelmalla Ninja Gaiden: Master Collection, jossa ovat mukana pelit Ninja Gaiden Sigma, Ninja Gaiden Sigma 2 ja Ninja Gaiden 3: Razor's Edge.

Gamereactor pääsi haastattelemaan Team Ninjan pomoa Fumihiko Yasudaa siitä, millainen kokoelma on, ja mitä Ninja Gaidenille tulee jatkossa tapahtumaan.

GR: Millainen vastaanotto trilogialle on toistaiseksi ollut?

Tämä on mainos:

Yasuda: Ninja Gaiden: Master Collectionin julkistuksen yhteydessä saatu palaute ylitti odotuksemme. On siis selvää, että fanit edelleen odottavat sarjalle jatkoa.

GR: Trilogia remasteroidaan uudelle konsolisukupolvelle, joten millaisia parannuksia on tulossa niin kuvaan kuin ruudunpäivitykseenkin?

Yasuda: Nintendo Switchin versio on 720p, ja muut alustat 1080p + 60fps. 4K + 60 fps ovat saatavilla laitteille Playstation 4 Pro, Playstation 5, Xbox One X, Xbox Series X, Xbox Series S ja Steam (kunhan laitevaatimukset täyttyvät). Resoluutio ja ruudunpäivitys saattavat vaihdella pelaamisen aikana, ja tietenkin tarvitsee olla 4K-televisio tai monitori saadakseen ulos lukemat 4K + 60 fps.

GR: Onko pelattavuutta millään tavalla muutettu alkuperäisiin julkaisuihin verrattuna?

Tämä on mainos:

Yasuda: Tavoitteena on ollut pysyä uskollisena alkuperäisille julkaisuille, joten muutoksia ei juuri ole. Toisaalta esimerkiksi Tag Mission -pelimuotoa on muutettu aiempaa reilummaksi palautteen mukaan.

GR: Miksi julkaista kokoelma juuri vuonna 2021?

Yasuda: Ninja Gaiden ei ole ollut saatavilla Nintendo Switchille, PS4:lle ja Xbox Onelle (tai PC:lle). Toinen syy on se, että työ Nioh 2:n parissa on saatettu loppuun. Lisäksi osa Team Ninjan henkilökunnasta on sitä sukupolvea, jotka kasvoivat pelatessaan Ninja Gaidenia. Oli siis aika antaa heidän olla osa Ninja Gaidenia.

Ninja Gaiden: Master Collection

GR: Suositteletko Niohin faneille tämän Ninja Gaiden -kokoelman pelaamista?

Yasuda: Pelien lajityyppi masocore antaa pelaajille useita mahdollisuuksia silkan suoraviivaisen taistelun lisäksi tehdä "comeback" kuolemisen jälkeen. Toisaalta Ninja Gaidenissa on syytä parantaa omia pelitaitojaan, mikäli mielii edetä. Monille uusille pelaajille tällainen lähestymistapa tuntuu tuoreelta, ja siksi Ninja Gaidenin kokoelma miellyttää varmasti myös nuorempaa yleisöä.

GR: Suurin osa peleihin julkaistusta lisämateriaalista on mukana kokoelmassa, mutta onko mukana uutta sisältöä?

Yasuda: Tällä hetkellä ei ole suunnitelmia uudelle lisäsisällölle.

GR: Miksi "suurin osa" lisäsisällöstä on mukana, mutta ei kaikkea?

Yasuda: Verkkomoninpelejä ei tueta. Tämä on ero alkuperäisiin julkaisuihin verrattuna.

GR: Onko olemassa suunnitelmia päivittää trilogia niin sanotuille uuden sukupolven konsoleille?

Yasuda: Tällä hetkellä sellaisia suunnitelmia ei ole. Asianmukainen uuden sukupolven versio edellyttäisi kokonaan uusiksi tehtyä "remakea". Harkitsimme sitä, mutta lopulta oli tärkeämpää saada kokoelma pelaajien hyppysiin nopeammalla aikataululla. Sitä paitsi koimme, että jos remaken tekemiseen tarvittavat resurssit olisivat olemassa, olisi parempi tehdä kokonaan uusi peli vanhan lämmittelyn sijasta.

GR: Olisiko mahdollista, että vuoden 2004 Ninja Gaiden saisi samanlaisen käsittelyn sitten joskus?

Yasuda: Sellaisia suunnitelmia ei tällä hetkellä ole.

GR: Haluaisiko Team Ninja tehdä kokonaan uuden osan Ninja Gaideniin?

Yasuda: Jos tai kun sellainen aika tulee, lupaamme kyllä kertoa siitä.

Ninja Gaiden: Master CollectionNinja Gaiden: Master Collection
Ninja Gaiden: Master Collection

Ninja Gaiden: Master Collection julkaistaan 10. kesäkuuta 2021 Nintendo Switchille, PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle.

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä