Suomi
Gamereactor
artikkelit

Vuoden 2021 odotetuimmat pelit, sijat 5.-1.

Mitä kannattaa odottaa vuonna 2021?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuosi 2021 on täällä, ja se tuo muassaan uuden satsin videopelejä. Osa niistä onnistuu, kun taas osa ei. Varmaa on se, että pelaava kansa odottaa enemmän toisia nimikkeitä, kun taas toiset onnistuvat yllättämään tavalla tai toisella. Markus listaa kahdessa artikkelissa kaikkiaan kymmenen alkaneen vuoden odotetuinta peliä. Ensimmäisen artikkelin voit lukea täältä.

Eikö oma odotuksesi ole listalla? Kerro se kommenteissa ja täsmennä myös, miksi juuri se on eniten odottamasi peli.

5. Far Cry 6

HQ
Tämä on mainos:

Ubisoftin Far Cry on ajan saatossa vakiinnuttanut asemansa yhtenä firman suurista avoimen maailman peleistä. Joka kerta saadaan iso kartta täynnä ikoneja, ja sitten yksi symboli kerrallaan lähdetään paikkoja putsaamaan. Yleensä tämä tehdään ampumalla erilaisilla aseilla, ja liikkuminen suoritetaan mitä erikoisimmilla vempeleillä. Pääpahiksena nähdään yleensä joku hieman erikoisempi persoona, johon tutustutaan pelin edetessä useita kertoja ennen lopullista taistelua. Far Cry 6 näyttää noudattavan tuttua kaavaa uskollisesti, mutta mikäs siinä. Kaava on osoittanut toimivuutensa peli toisensa jälkeen. Kuluttaja tietää jo valmiiksi mitä saa, kun uuden Far Cry -pelin aloittaa.

4. Super Mario 3D World + Bowser's Fury

HQ

Wii U jäi minulla konsolina lähes tyystin väliin. Siksi olen ollut oikein tyytyväinen, kun suunnilleen kaikki hyvät Wii U -pelit on yksi toisensa jälkeen julkaistu tuunattuina versioina Nintendo Switchille. Super Mario 3D World + Bowser's Fury pakkaa samaan nimensä mukaisesti oikein pätevän 3D-Marion, ja siihen päälle lisäosan Bowser's Fury innostamaan vanhoja pelaajia ostamaan peli uudestaan. Minulla on hyllyssäni miltei kaikki "oikeat" Nintendon Mario-pelit, joten ilman muuta myös Super Mario 3D World + Bowser's Fury on hankittava.

Tämä on mainos:

3. Harvest Moon: One World

HQ

Natsumen pitkäaikainen maatilanhoitosarja Harvest Moon saa viimeinkin uuden osan Harvest Moon: One World Playstationille ja Nintendo Switchille maaliskuussa 2021. Rentouttava ja lapsenomainen maailma on aina onnistunut pitämään otteessaan siitä huolimatta, että tarjolla on myös ollut sellaisia kuin Stardew Valley ja Animal Crossing. Ennen ostopäätöstä aion silti katsoa, mitä eroa Playstationin ja Nintendon versioiden välillä on. Tosin mahdollisuus pelata pienissä erissä kannettavassa muodossa saattaa olla se, joka ajaa ostamaan Switch-version. Odotan innolla.

2. Axiom Verge 2

HQ

Ensimmäinen Axiom Verge julkaistiin vuonna 2015, ja se tarjosi melkein täydellisen 8-bittisen NESin Metroid-kokemuksen olematta kuitenkaan Metroid. Pelasin Axiom Vergen eri alustoilla muistaakseni neljä kertaa läpi, ja vieläkin silloin tällöin tekee mieli palata pelin pariin uudestaan. Jatko-osa Axiom Verge 2 pitäisi saapua vuonna 2021 ainakin Nintendo Switchille. On selvää, että haluan sukeltaa pelin pariin heti julkaisupäivänä.

1. Prince of Persia: The Sands of Time Remake

HQ

Silloin joskus vuonna 2003 Ubisoft julkaisi pelin Prince of Persia: The Sands of Time. Unenomainen itämainen tunnelma yhdessä aikaa eteen ja taakse kelaavan pelimekaniikan kanssa tekivät lähtemättömän vaikutuksen. Tarina oli oma itsenäinen kokonaisuutensa. Jatko-osat rakensivat ensimmäisen pelin päälle niin tarinassa kuin ennen kaikkea pelimekaanisen sujuvuudenkin puolesta. Siitä huolimatta juuri Sands of Time -trilogian ensimmäinen osa on jäänyt muistoihin, ja onpa siitä tehty suuren budjetin Hollywood-elokuvakin vuonna 2010. Sarja on pysynyt mielessäni vaihtelevasti melkein 20 vuoden ajan. Siksi Prince of Persia: The Sands of Time Remake on vuoden 2021 odotetuin pelini.

Vuoden 2021 odotetuimmat pelit, sijat 5.-1.


Ladataan seuraavaa sisältöä