Suomi
Gamereactor
artikkelit

Vuoden peli 2015: Paras tarina

Gamereactorin toimitus on taas kerran miettinyt päät puhki vuoden parhaimpien pelien listauksessa. Tämänkertaisessa artikkelissa listaamme vuoden 2015 viisi parasta tarinaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tarina on monille pelaajille jopa tärkein osa pelin kokonaisuutta. Gamereactorin toimituksessa arvostamme hyvää tarinankerrontaa ja se on tervetullutta etenkin kun markkinat ovat niin pullollaan aivotonta räiskintää. Tänä vuonna onneksi tasapaino oli kunnossa ja saimme nauttia sekä nautinnollisesta peliviihteestä että antoisista tarinoista. Alla löydät viisi suosikkiamme vuoden varrelta.

Mitkä pelit kertoivat sinun mielestäsi parhaat tarinat kuluneelta vuodelta? Kerro mielipiteesi ja tee oma listasi kommenteissa toimituksen ja muiden lukijoiden iloksi.

Vuoden peli 2015: Paras tarinaVuoden peli 2015: Paras tarina
Life is Strange & Her Story
Vuoden peli 2015: Paras tarinaVuoden peli 2015: Paras tarina
Undertale & Tales from the Borderlands
Tämä on mainos:

5. Life is Strange (PC, Xbox One, Xbox 360, PS4, PS3)
Dontnod - Lue ensimmäisen episodin arvio
Mitä tapahtuu kun ranskalainen kehittäjä alkaa luotaamaan jenkkiläisten hipster-nuorien sielunelämää? Aika mielenkiintoisia asioita itseasiassa, sillä Life is Strange onnistui tuomaan uusia ulottuvuuksia tarinapelien maailmaan. Se tarjosi myös ajassa matkaavan tarinan, joka ansaitsee paikkansa tällä listalla jo kunnianhimonsa vuoksi. Vaikka sen taika ei kestänytkään loppuun saakka, on se erinomainen esimerkki siitä, että peleissä voidaan käsitellä myös monimutkaisia ja kipeitä aihepiirejä aikuisella tavalla.

4. Her Story (PC, iOS)
Sam Barlow - Katso traileri
1990-luku jätti pelikehittäjiin näytellyn videosisällön pelon. Sam Barlow vapautui kuitenkin näistä trauman kahleista Her Storyllä, joka oli enemmänkin interaktiivinen elokuva. Sopivasti ysärille sijoittunut tarina kerrottiin pääosin lyhyiden videopätkien kautta, joissa muusikko Viva Seifert löi itsensä vaikuttavasti lävitse näyttelijänä. Barlowin tarina oli monella tapaa nokkela, ja se tarjosi pelaajalle todellista etsiväntyötä, jota on tunnetusti hankalaa luoda uskottavalla tavalla. Her Story voi olla alku jollekin suuremmalle, ja on vähintäänkin yksi tämän vuoden merkkiteoksista.

3. Undertale (PC)
Toby Fox - Lue arvio
Hyvä tarina ei välttämättä tarvitse kalliita raameja ympärilleen. Undertalen grafiikka henki menneiden vuosien ilmettä, mutta se ammensi vanhoja vaikutteita myös sisältöönsä. Etenkin Earthboundin fanit löysivät sen tunnelmasta paljon tuttua. Popkulttuuriviittauksilla höystetyt lapsuuden toiveet ja pelot kumpusivat pelistä ja loivat aivan omanlaisensa fiiliksen, jota oli vaikea pukea suoraan sanoiksi. On kuitenkin selvää, että Undertale on yksi vuoden omaperäisemmistä ja koskettavimmista tarinakokemuksista, joka voi sulattaa jäisenkin sydämen.

2. Tales from the Borderlands (useita alustoja)
Gearbox, Telltale - Lue ensimmäisen episodin arvio
Telltale yllätti tänä vuonna yleisönsä niin hyvässä kuin pahassakin. Siinä missä ns. varmat nakit (kuten Game of Thrones) menivät hieman poskelleen, osui tarinapelien kruunaamaton kuningas napakymppiin vuoden häröimmällä lisenssituotteellaan. Tales from the Borderlands otti Gearboxin luoman, sisällöltään kevyen mutta tunnelmaltaan vahvan maailman, ja loi sen puitteissa hulppean veijaritarinan, jossa nivottiin liki saumattomasti yhteen niin kreisikomediaa ja hauskaa seikkailua kuin vakavaa ja koskettavaa draamaakin. Näin Telltale todisti, että todellisia helmiä voi joskus syntyä hyvinkin epätodennäköisistä yhdistelmistä.

Tämä on mainos:

1. The Witcher 3: Wild Hunt (PC, Xbox One, PS4)
CD Projekt Red - Lue arvio
Geralt Rivialainen ratsasti tänä vuonna kolmatta kertaa synkkään pelimaailmaan, jota pystyi parhaiten kuvailemaan yltäkylläiseksi. Yltäkylläistä oli myös Wild Huntin tarinatarjonta, koska jopa sen sivujuonissa olisi ollut ainesta kokonaisiksi omiksi peleikseen, pääjuonesta nyt puhumattakaan. Puolalaisten fantasiamaailma tunnetaan lukuisista harmaan sävyistään, eikä tästäkään tarinasta kannattanut etsiä absoluuttista pahuutta tai hyvyyttä. Valinnoilla oli silti (joskus raskaatkin) seuraamuksensa, joka on tällaisessa valtaisassa avoimen maailman pelissä sekä äärimmäisen harvinaista että sanoinkuvaamattoman upeaa. Siksi The Witcher 3 onkin tämän vuoden kuningas myös tarinansa puolesta.

Vuoden peli 2015: Paras tarina


Ladataan seuraavaa sisältöä