Suomi
Gamereactor
artikkelit

Vuoden peli 2015: Paras moninpeli

Gamereactorin toimitus on taas kerran miettinyt päät puhki vuoden parhaimpien pelien listauksessa. Uusimmassa artikkelissa listataan vuoden 2015 viisi parasta moninpeliä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kulunut vuosi ei tarjonnut maukkaita pelikokemuksia pelkästään yksinpelaajille, sillä myös moninpelien puolella nähtiin todella laadukkaita nimekkeitä. Näihin lukeutuivat esimerkiksi tunnettujen pelisarjojen uusimmat osat sekä kokonaan uudet pelit. Jopa Nintendo avasi tänä vuonna tilinsä moninpelien puolelle julkaisemalla verkkoräiskintäpeli Splatoonin. Harvinainen veto kyseiseltä japanilaiselta kehittäjältä, eikä ollenkaan hullumpi sellainen. Kokosimme alla olevaan listaan viisi peliä, jotka kaikkien moninpeleistä nauttivien pitäisi kokea.

Mitkä ovat sinun valintasi vuoden 2015 parhaiksi moninpeleiksi? Kerro mielipiteesi ja tee oma listasi kommenteissa toimituksen ja muiden lukijoiden iloksi.

Vuoden peli 2015: Paras moninpeliVuoden peli 2015: Paras moninpeli
Gears of War: Ultimate Edition & Star Wars Battlefront
Vuoden peli 2015: Paras moninpeliVuoden peli 2015: Paras moninpeli
Splatoon & Halo 5: Guardians &
Tämä on mainos:

5. Gears of War: Ultimate Edition (Xbox One)
The Coalition - Lue arvio
Wanha ja aina vain yhtä lumoava alkuperäinen Gears of War koki kasvojenkohotuksen, kun se julkaistiin lievittämään Gears 4:ää odottavien fanien tuskaa. Graafisten parannuksien lisäksi peliä on tuunattu melkein joka paikasta, joten kyseessä on kokonaisuutena se kaikkein toimivin Gears of Warin moninpeli tähän mennessä. Ja sehän sopii meille. Gearsin verkkoräiske on loistava vaihtoehto muille pyssyttelyille.

4. Star Wars Battlefront (PC, PS4, Xbox One)
DICE - Lue arvio
Vaikka Battlefront onkin mekaniikoiltaan lopulta yksinkertaisempi kuin Battlefieldit ja kumppanit, tärkeimmässä asiassa se kuitenkin onnistuu. Star Wars -tunnelma tulee pelin välityksellä olohuoneeseen todella elävästi, sillä universumi ja sen eri aspektit on pelissä huomioitu kiitettävästi. Stormtrooperin puvussa heiluminen Hothin pinnalla on kokemisen arvoinen asia. Pelin ulkoasu ja äänet kuuluvat niin ikään vuoden parhaimpien joukkoon.

3. Splatoon (Wii U)
Nintendo - Lue arvio
Nintendo astui rohkeasti ruskeanharmaiden verkkoräiskintöjen kentälle värikkäällä ja iloisella maalinroiskintapelillään ja osui saman tien napakymppiin. Yksinkertaisesta perusideasta on otettu todella paljon irti ja kiitos jatkuvien sisältöpäivitysten, pelattavaa ja avattavaa piisaa koko ajan. Splatoon pakottaa perinteisiin räiskintöihin tottuneet ajattelemaan pelin kulkua uudella tavalla ja se on vain ja ainoastaan hyvä asia.

2. Halo 5: Guardians (Xbox One)
343 Industries - Lue arvio
Vuonna 2014 ilmestynyt Halo: Master Chief Collection oli moninpelinsä suhteen yksi kyseisen vuoden suurimpia pettymyksiä. Keskeneräinen, laginen ja buginen toteutus jätti ristiriitaiset odotukset Halo 5:n kohdalle. Oliko 343 Industries menettänyt kosketuksensa kokonaan vai saattoiko kyseessä olla vain kiireen aiheuttama hutilyönti. Halo-fanien onneksi vastaus oli jälkimmäinen. Halo 5: Guardians paljastui erinomaiseksi, kun se saapui Xbox Onelle lokakuun lopussa. Hyvän yksinpelin lisäksi mukana oli äärimmäisen mainio moninpeli. Pelimuotoja, kenttiä ja tehtävää on niin runsaasti, että kyseessä on ehdottomasti yksi vuoden parhaista moninpeleistä. Mikä parasta verkkoviiveestä ei joudu kärsimään, matchmaking toimii hienosti ja pelattavuus on viilattu tappiin.

Tämä on mainos:

1. Rocket League (PC, PS4, Xbox One tulossa)
Psyonix - Lue arvio
Kukapa olisi koskaan uskonut että autoilla pelattava jalkapallo tuntemattomien kanssa olisi niin hauskaa, että pelikellon tunnin pyörähtävät ympäri? Rocket League tekee kaiken oikein sujuvan moninpelikokemuksen aikaansaamiseksi. Pelasit sitten tuntemattomien tai tuttujen kanssa, otteluiden käynnistäminen on helppoa ja nopeaa ja mikä tärkeintä, peli itsessään on turkasen hauskaa puuhaa.

Ideastaan huolimatta Rocket Leaguen kentillä pärjääminen vaatii taitoa. Autoilla ei kannata säntäillä päättömästi, sillä pahimmillaan itsensä pelaa kokonaan ulos maalitilanteista. Voi sitä tuskaa kun näet sieltä kaukaa, kuinka vastustaja pompottelee jättimäisen pallon maaliisi. Taitavimmat pelaajat osaavat myös tehdä melkoisen näyttäviä maaleja. Takaperin voltin heittäminen ja pallon iskeminen kauniisti maalin perukoille ei yksinkertaisesti käy vanhaksi.

Vuoden peli 2015: Paras moninpeli


Ladataan seuraavaa sisältöä