Suomi
Gamereactor
artikkelit

Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 1

Miltä uusi pelivuosi näyttää? Gamereactorin toimitus listaa odotetuimmat uutuudet kaksiosaisessa artikkelissa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuosi 2013 on taputeltu historiankirjoihin ja on aika kohottaa katse tulevaan. Tämän vuoden tarjonta ei näytä juuri viime vuotta valjummalta, kun uusi konsolisukupolvi alkaa hiljalleen päästä vauhtiin ja siinä sivussa PC-pelaamiseen puksuttaa höyryvoimaa uusilta suunnilta. Eikä pidä unohtaa mobiilipelejä, jotka käyvät aina vain hienommiksi. Nyt on hyvä aika olla pelaaja olipa alusta mikä tahansa.

Tähän kaksiosaiseen artikkeliin olemme keränneet kaikkiaan 20 mielenkiintoista peliä. Ensimmäisessä osassa käymme läpi sijat 15:stä 6:een, ja toisessa osassa paljastamme vuoden viisi odotetuinta peliä sekä listaamme viisi kutkuttavaa tapausta, joiden kohdalla julkaisuajasta ei ole vielä varmuutta.

Mitkä ovat omat suosikkisi? Osallistu keskusteluun kommenteissa.

Tämä on mainos:
Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 1Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 1

15. Transistor
Alustat: PC, PS4 - Julkaisu: 2014
Vaikka artikkelin listaus keskittyy pääosin isoihin AAA-nimikkeisiin, niin myös indie-peleissä riittää runsaasti mielenkiintoisia tapauksia. Yksi odotetuimmista on ehdottomasti pienen kalifornialaisen Supergiant Gamesin Transistor. Studion esikoinen Bastion oli sekin mainio toimintaroolipeli ja osoitti, että tekijäporukalla on tarinankerronta ja tunnelman luonti hallussa. Transistor jatkaa samalla tiellä, mutta sisältää myös silmiinpistävän tyylikkään ulkoasun. Pelimekaniikka yhdistelee mielenkiintoisesti reaaliaikaista ja vuoropohjaista toimintaa, joten siltä uskaltaa toivoa vähintään Bastionin tasoista pelikokemusta.

Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 1
Tämä on mainos:

14. The Sims 4
Alustat: PC - Julkaisu: Syksy 2014
The Sims -pelisarja on suorittanut jo vuosia samalla reseptillä. Se on silti syventynyt ja monipuolistunut jokaisessa julkaisussaan, eikä vain kukkapurkkien ja Katy Perry -teemaisten esineiden puolesta. Nyt The Sims 4 lupaa tarjota sarjan vannoutuneille ystäville entistäkin tunteellisempia ja dynaamisempia simejä, jotka osaavat tällä kertaa jopa jauhaa purkkaa ja kävellä yhtä aikaa! Myös pelin graafista ulkoasua on luonnollisesti ajanmukaistettu vastaamaan nykypäivän pelaajan tarpeisiin.

Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 1Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 1

13. Wasteland 2
Alustat: PC - Julkaisu: Kevät 2014
Ilman Wastelandia emme tänään pelailisi Fallout-sarjaa. Ikävä kyllä tämä kaikkien apokalyptisten seikkailuiden isoisä on jäänyt vaille sille alunperin suunniteltuja jatko-osia - ainakin tähän asti. Valitettava epäkohta korjataan viimeinkin tänä vuonna, kun Wasteland 2 yhdistää klassisen isometrisen seikkailemisen moderneihin tuotantoarvoihin ja pelaajat saavat sen, mitä he ovat odottaneet jo vuodesta 1988 saakka. Oletko valmis kohtamaan sen alkuperäisen radioaktiivisen autiomaan?

Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 1Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 1

12. Metal Gear Solid V: Ground Zeroes
Alustat: PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One - Julkaisu: 20.3.
Ground Zeroes on "vain" prologi Metal Gear Solid V: The Phantom Painille, mutta sen merkitystä ei sovi vähätellä. Ground Zeroes nimittäin tuo sarjaan avoimen maailman rakenteen. Välinäytöksiä on supistettu ja valinnanvapautta lisätty. Tapahtumat ajoittuvat Metal Gear Solid: Peace Walkerin jälkeen, ja pääosan nappaa Big Boss. Tehtävät, jotka kulminoituvat edelleen hiiviskelyyn, voi tehdä haluamassaan järjestyksessä, ja taktiikoita on sovellettava jopa vaihtuvien olosuhteiden mukaan. Myös taustateknologia on uutta. Käytössä on Fox Engine, jonka varaan Kojima Productions on pedannut paljon. Tämä tekee Ground Zeroesista kaiken kaikkiaan varsin kiinnostavan kurkistuksen studion tulevaisuuteen.

Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 1Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 1

11. Dying Light
Alustat: PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One - Julkaisu: 2014
Dead Islandin zombimättö ei riittänyt Techlandille. Puolalaiskehittäjä jatkaa kuolleilla jutuilla leikkimistä Dying Lightissa, joka on kovin erilainen peli. Elävien kuolleiden massakaatamisen voi unohtaa, sillä tällä kertaa pelaaja joutuu nojaamaan parkourin lennokkaaseen taiteeseen sekä hiippailuun säilyäkseen hengissä zombimaailmanlopun laahustuksessa. Luvassa näyttäisi olevan komea ja toiminnallinen eloonjäämiskokemus, jossa auringonlaskua ei jäädä ihailemaan, vaan sitä todella pelätään.

Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 1

10. Dark Souls II
Alustat: PC, PS3, Xbox 360 - Julkaisu: 14.3. - Lue ennakko
Jos ensimmäinen Dark Souls ei synkistänyt sielua lopullisesti, voi lautaselle latoa pian toisen annoksen From Softwaren haastavaa roolipeliä. Juoni pyörii tuttuun tapaan kirotun hahmon ympärillä, mutta muuten ollaan uusissa maisemissa ja kuvioissa. Vaikeustason tosin luvataan säilyneen ennallaan, eikä kehittäjä suostu tavoittelemaan laajempaa pelaajakuntaa löysäilemällä. Suositellaan ainoastaan kylmähermoisimmille harrastajille, mutta sitäkin suuremmalla syyllä.

Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 1Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 1

9. Halo 5
Alustat: Xbox One - Julkaisu: 2014
Halo 5 - tai mikä ikinä pelin oikea nimi sitten onkaan - jatkaa Master Chiefin scifi-oopperaa uudella sukupolvella. Vaikka sisällöstä on vielä toistaiseksi kerrottu kitsaasti, vuodot povaavat entistä rankempaa seikkailua, joka vaatii kovaa ponnistelua jopa kaiken kokeneelta Spartan-soturilta. Vastustajina ilmeisesti toimivat jo Halo 4:ssä esiintyneet prometheanit. Teknisesti pelin luvataan pyörivän 60 kuvan ruudunpäivitysnopeudella, mikä tarkoittaa tuplasti aiempia osia sulavampaa menoa. Samalla kehittäjä 343 Industriesiltä odotetaan ryhdistäytymistä moninpelissä, jonka modernisointi Halo 4:ssä ei ollut kovimpien fanien mieleen.

Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 1Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 1

8. Super Smash Bros 4
Alustat: Wii U, 3DS - Julkaisu: 2014
Super Smash Bros Brawlin julkaisusta on vierähtänyt jo melkein kuusi vuotta, ja jatko polttelee kuumana mielessä. Tällä hetkellä tiedossa on 21 taistelijaa, joista uusia tulokkaita ovat Super Mario Galaxyn Rosalina, Animal Crossingin Villager, Wii Fit -treenari sekä Capcomin sininen pommittaja Megaman. Lisää paljastuksia on vielä tulossa, mutta tekijöiden mukaan ison köörin sijaan päällimmäisenä tavoitteena on luoda hahmovalikoimasta entistä tiiviimpi ja tasapainoisempi. Jos Nintendo saa vielä nettipelitkin toimimaan, voi Super Smash Bros 4 helposti olla vuoden kovimpia taistelupelejä.

Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 1Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 1

7. Infamous: Second Son
Alustat: PS4 - Julkaisu: 21.3.
Sähköinen polkupyörälähetti Cole MacGrath ehti tulla tutuksi kahden pelin ja yhden suuremman laajennuksen merkeissä, mutta nyt on graffititaiteilija Delsin Rowen aika loistaa ja savuta sekä tehdä monia muitakin asioita, tämä kun osaa imeä toisten metaihmisten voimia ja käyttää niitä hyväkseen. Luvassa pitäisikin siis olla aiempaa monipuolisempi Infamous-kokemus, joka kuitenkin säilyttää aiempien pelien peruselementit, eli parkourin ja räiskyvät taistelut kaupunkien kaduilla, kujilla ja katoilla.

Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 1

6. Titanfall
Alustat: PC, Xbox 360, Xbox One - Julkaisu: 13.3. - Lue ennakko
Mechoja, rakettireppuja ja seinillä juosta viilettämistä - siinä lyhyesti Respawnin debyyttipelin kaava. Uudesta studiosta huolimatta tekijät ovat jo monille tuttuja, sillä taustalla vaikuttavat samat tyypit, jotka loivat Call of Dutyn ja myöhemmin Modern Warfaren. Titanfall hakee omaa paikkaansa heittämällä toiminnan tulevaisuuteen, pudottamalla kiertoradalta jättimäisiä robotteja ja kiihdyttämällä toiminnan tempoa. Ja kaikki moninpelinä. Vaikka terve skeptisyys on hyvä pitää mukana, rakettirepun mahdollistama sota-akrobatia oli ensitesteissä juuri niin hektistä ja hauskaa miltä se kuulostaakin.

Jatka artikkelin toiseen osaan tästä!



Ladataan seuraavaa sisältöä