Suomi
Gamereactor
artikkelit
Animal Crossing: New Leaf

Haastattelussa Animal Crossing: A New Leafin luojat

Martin lensi Lontooseen haastattelemaan Animal Crossing: New Leafin luojia, tuottaja Katsuya Eguchia sekä ohjaaja Aya Kyogokua.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Animal Crossing: New Leaf
Vasemmalla ohjaaja Aya Kyogoku ja oikealla tuottaja Katsuya Eguchia.

Jokainen Animal Crossing uudistaa pelisarjaa, mutta mikä on se ydin, jota ette voi koskaan muuttaa?

Katsuya Eguchi: Niitä on kaksi, joista ensimmäinen on pelaajienvälinen kommunikointi. Toinen on se tapa, jolla pelaaja voi muodostaa oman persoonansa keräämällä esineitä ja tyylejä joista pitää, ja esittelemällä niitä muille pelaajille. Tällä kertaa pelaajasta voi myös tulla kaupunkinsa pormestari, joten tämä voi muokata koko kaupungin mieleisekseen.

Aya Kyogoku: Toisten pelaajien kaupungeissa voi vierailla langattomasti, mutta näiden taloissa voi vierailla myös Street Passin avulla Happy Home Showcasessa. Siinä voi vaihdella talojen piirrustuksia toisten kanssa, ja niin edespäin.

Tämä on mainos:

Katsuya Eguchi: Tämä onnistuu pelin sisällä, mutta Nintendo on jo avannut Japanissa palvelun, jonka välityksellä pelaajat voivat ladata kuvia pelistä mm. Twitteriin ja Facebookiin. Nintendo suunnittelee palvelun avaamista myös Eurooppaan, jolloin pelaajat voivat jakaa tykkäämiään juttuja sekä jutella muiden kanssa pelistä.

Aya Kyogoku: Vaikka olen pormestarina pelissä, voin myös rakentaa kahvilan ja tehdä siellä osa-aikaisia töitä, tienaten hieman rahaa sen kautta. Näin voin tehdä yhä enemmän asioita pelissä.

Alussa kaupat ovat pieniä, mutta ne kasvavat ja niitä tulee lisää kun kaupunki kasvaa. Siellä on postitoimistoa ja kiinteistönvälittäjää sekä esim. Dream Suite. Kauppakadulle avautuu automaattisesti uusia paikkoja, mutta jotkut täytyy rakentaa itse erikseen. Esimerkiksi klubia avatessa täytyy hankkia naapureiden suostumukset, koska meteli voi muuten olla ongelma.

Animal Crossing: New LeafAnimal Crossing: New LeafAnimal Crossing: New LeafAnimal Crossing: New Leaf
Tämä on mainos:

Animal Crossing maksaa 40 euroa, ja se joka sen ostaa viettää sen kanssa monen monituista tuntia. Eikö se ole pahaksi Nintendolle, että joku ostaa vain yhden pelin ja viettää kaiken aikansa sen kanssa?

Katsuya Eguchi: Kovin totta! Tokihan sitä voi pelata pitkiä aikoja kerrallaan, mutta sitä voi myös pelata hyvin lyhyissä sessioissa pitkin päivää, jolloin siitä on iloa pidemmäksi aikaa. Lyhyiden sessioiden välissä voi sitten pelata muita pelejä, joten se on hyväksi Nintendolle ja hyväksi pelaajille.

Aya Kyogoku: Pelistähän on myös saatavilla ladattava versio, jonka voi tallettaa SD-kortille. Siten pelikorttipaikka jää vapaaksi toiselle pelille.

Pidätte pelin latausversiosta?

Katsuya Eguchi: Minulla on kaksi tytärtä ja vaimo, ja he kaikki halusivat Animal Crossingin, joten jouduin ostamaan viime jouluna kolme konsolia ja digitaaliversiot pelistä. Työtoverini kysyi mistä hän voisi ostaa pakettiversion, koska hän halusi antaa lapselleen jotain käsinkosketeltavaa, ja minun piti tarkistaa myyntipuolelta, koska en itse edes tiennyt.

Riippuen ihmisistä molemmissa versioissa on etunsa. Pelit ovat kovin suosittuja joulumyyntien aikaan, ja ne myivät loppuun monissa kaupoissa, joten niitä oli vaikea löytää.

Aya Kyogoku: Oma 3DS-konsolini on erityinen Animal Crossing -versio, joka julkaistaan myös Euroopassa. Ostin sen omilla rahoillani, vaikka minulla oli jo yksi 3DS. Se on vaan niin söpö.

Animal Crossing: New LeafAnimal Crossing: New LeafAnimal Crossing: New LeafAnimal Crossing: New Leaf

Olit ensimmäistä kertaa projektin johtajana Animal Crossing -pelissä. Oliko se vaikeaa?

Aya Kyogoku: Tämä oli toinen pelini. Työskentelin kakkosohjaajana Animal Crossing: Let's go the Cityn Wii-versiossa. Nyt olen varsinainen ohjaaja, ja se on hyvin vaikeaa ja paineet ovat kovia. Mutta nyt monet pelaajat Japanissa nauttivat pelistä ja pian siitä nauttivat eurooppalaisetkin, joten olen onnellinen.

Pelissä on monia erityyppisiä eläimiä, ja yksi niistä on nimeltään kappa. Onko nyt mukana uudentyyppisiä eläimiä?

Aya Kyogoku: Tällä kertaa mukaan tulevat hamsterit ja peurat ja niin edespäin, uusia eläimiä. Mutta mukana ei ole mitään fantasialajeja. Uusien, sopivien eläimien löytäminen käy kuitenkin koko ajan vaikeammaksi, joten ehkäpä tulevaisuudessa.

Animal Crossing: New LeafAnimal Crossing: New LeafAnimal Crossing: New LeafAnimal Crossing: New Leaf

Lopuksi, mikä on suosikkihahmonne pelissä?

Katsuya Eguchi: Pidän ehkä eniten sihteeri Isabellasta. Tällä on todella söpöjä ilmeitä ja tämä tekee hassuja virheitä. Tämän näkee aina palatessaan kaupungintalolle.

Aya Kyogoku: Rakastan niin monia pelin hahmoista, että on vaikea päättää. Mutta pidän kyllä Leifistä, laiskiaisesta joka työskentelee kukkakaupassa. Hän on hitaanpuoleinen mutta hyvin rakastettava.

Katsuya Eguchi: Hän on kovin uuttera! Japanissa laiskiainen on "namakemono" eli "laiska ihminen", mutta hän ei ole lainkaan laiska. Jos kaupungissa on kovasti rikkaruohoja, hän auttaa niiden kitkemisessä.

Aya Kyogoku: Tai no oikeastaan hän vain laskee rikkaruohot. Hänelle täytyy maksaa avusta. Jos peliä ei ole pelannut hetkeen, ei kannata pelätä rikkaruohojen määrää. Pyydä vain Leif apuun.

Animal Crossing: New LeafAnimal Crossing: New LeafAnimal Crossing: New LeafAnimal Crossing: New Leaf
Kuinka monta Animal Crossing -hahmoa osaat nimetä tältä sivulta?

Aiheeseen liittyviä tekstejä

3
Animal Crossing: New LeafScore

Animal Crossing: New Leaf

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

Nintendon rauhallinen ja leikkisä simulaatiopeli viihdyttää edelleen, vaikka uudistukset eivät enää riitä pitämään sitä täysin tuoreena.



Ladataan seuraavaa sisältöä